Обавештења!

У потпуности се ограђујемо од садржаја на интернет порталима www.snp1389.rs, као и www.srpskinacionalisti.com. Ради се о изјавама појединаца који иступају нелегално у име Српског Народног Покрета 1389. Исти немају право да дају изјаве у име Српског Народног Покрета 1389, као и изјаве везане за акције и деловања поменутог покрета.


четвртак, 1. октобар 2009.

Насилна борба против насиља.

Изјава начелника Управе Београдске Полиције, Слободана Вуколића, да су у Београду дозвољени само они скупови за које се процени да наводно „нису претња по безбедност грађана“ је само један од корака ка коначном укидању права и слобода великог дела народа који не мисли као неколицина политичких партија којима је данас и сутра окупљање прећутно дозвољено, и поред усмене изјаве министра полиције да ће сви скупови у центру града, у наредном периоду бити забрањени.

Овом изјавом и досадашњим деловањем МУПа се јасно показује да се одређена правила и закони примењују различито за људе различитих политичких уверења, а без икаквог освртања на чињенице или доказе који постоје.

Поставили би смо питање, због чега је онда забрањено окупљање на Тргу Републике и због чега је онда ухапшен Радојко Љубичић као и Борка Миланков који су мирним протестима, преко 400 дана, изражавали мишљење једног дела народа Србије, без и једног јединог инцидента током целог тог периода?

Овим путем, уједно, изражавамо жаљење за преминулим Брисом Татоном и најоштрије осуђујемо сваки вид насиља. Али такође и подсећамо на, и даље, неразјашњен случај Ранка Панића који је подлегао повредама полицијских цокула. Исте те цокуле данас забрањују исказивање слободе говора, мишљења и кретања. И све то у тренутку када политичке странке трагичну смрт Бриса Татона користе за своју промоцију и обрачун са неистомишљеницима.

Јер како је могуће борити се против насиља, ако се сва енергија те борбе усмерава кроз мржњу и бес, а све у циљу обрачуна са народом који мисли другачије? Јер како је могуће другачије објаснити отказивање гостопримства било ком делу народа који је желео да мирно протестује и изрази своје најоштрије противљење насиљу?

Још једном понављамо ЗАКОН ЈЕ ИСТИ ЗА СВЕ, јер у супртоном селективна примена закона представља најгрубљи вид дискриминације као и отворено насиље државе према њеним грађанима.

4 коментара:

  1. Како преноси РТС:
    "У близини платоа код Филозофског факултета, око 17 часова, младић М. Ј. је исекао вене. Рекао је да тиме "жели да врати крв Французима"."

    ОдговориИзбриши
  2. Пре свега, моје саучешће породици страдалог Француза.
    Међутим, није ми јасно како нико не прозива и министра полиције Ивицу Дачића?
    Играла се међународна утакмица, а сви знамо да су у граду тензије биле страшне због заказане параде изопачењака. Овај злочин се одиграо у најужем центру града и није ми јасно како је изостала превентива?
    Толико се у Београду играло међународних утакмица после блокаде и није се догодило да буде убијен страни навијач.
    Колико је тек било спортских сусрета и такмичења после бомбардовања?

    Неко овде и лаже и краде и убија!

    ОдговориИзбриши
  3. За власт је срамота!

    Навијачи су се показали много државотворнији од назови политичара у влади. Говорим то у вези Космета , Републике Србске и РСК.

    Смрт Француза је исувише добро дошла марионетској власти да би била случајна.

    Господ да му душу прости, али логистичарима његовог убиства НЕ!

    ОдговориИзбриши
  4. "Пре петнаест месеци 70% грађана сматрало је Косово највећим српским проблемом, а данас само шест одсто."
    Ову више него срамну изјаву бившег човека , Бориса Тадића, можете прочитати као издвојену изјаву у "Вечерњим Новостима" од Недеље, 4.октобар 2009. на 4.страни.

    ОдговориИзбриши