Обавештења!

У потпуности се ограђујемо од садржаја на интернет порталима www.snp1389.rs, као и www.srpskinacionalisti.com. Ради се о изјавама појединаца који иступају нелегално у име Српског Народног Покрета 1389. Исти немају право да дају изјаве у име Српског Народног Покрета 1389, као и изјаве везане за акције и деловања поменутог покрета.


среда, 13. август 2008.

Дан 22.

Данашњи протест је прошао у знаку подршке руским мировним снагама у Јужној Осетији и Осетинском народу у одбрани од грузијске агресије и геноцида. Протесту је присуствовало неколико хиљада људи.
Након говора, демонстранти су формирали дугачку колону и преко Теразија, улицом Српских Владара упутили се ка амбасади Руске Федерације. Пред амбасадом представнике демонстраната дочекао је представник руске амбасаде након чега су ушли у зграду и задржали се у получасовном разговру. По изласку из амбасаде делегација демонстраната и руски представник су дочекани овацијама. У говору одржаном по изласку из амбасаде, представник покрета "1389" Раде Љубичић је истакао: "Ово је велика ствар за српско-руске односе."
Демонстранти су се истим путем вратили на Трг Републике а цео протест је протекао у миру и без инцидената. Грађани су поздрављали демонстранте и показали велику заинтересованост, фотографисали се са заставама и демонстрантима, снимали протест, поздрављали и одобравали демонстрације.