Обавештења!

У потпуности се ограђујемо од садржаја на интернет порталима www.snp1389.rs, као и www.srpskinacionalisti.com. Ради се о изјавама појединаца који иступају нелегално у име Српског Народног Покрета 1389. Исти немају право да дају изјаве у име Српског Народног Покрета 1389, као и изјаве везане за акције и деловања поменутог покрета.


понедељак, 25. август 2008.

Дан 34.

Неколико стотина грађана по 34. пут окупило се на Тргу Републике како би исказало протест против режима Тадић-Дачић. Тема данашњег протеста била је медијски мрак над Србијом а окупљенима су се обратили члан Покрета 1389 Миша Вацић и новинар Правде Владимир Ђукановић.
Протесна шетња организована је до редакција Пресс и Блиц које су под контролом ДС и не извештавају о протестима. Редакцији Блица на поклон је однет лого те новине у бојама Демократске странке док је Прессу поклоњена фотомонтажа Драгана Ђиласа како љуља издање те новине јер је Ђилас власник Пресса.
На улазу у зграду грађане је дочекао кордон полиције који је пропустио само четворо учесника протеста да предају "поклоне". Обезбеђење зграде није дозволило да се оде до самих редакција већ се новинар Блица спустио до улаза док уредништво Пресс-а није желело да се сретне са демонстрантима.
Шетња је настављена Београдском улицом, Булеваром Краља Александра, Кнеза Милоша и Српских владара назад до Трга Републике.
За понедељак 24. август планирана је нова шетња до Министарства унутрашњих послова у Улици Кнеза Милоша 101. како би се подсетила јавност да полиција још увек није ухватила убице Ранка Панића кога су припадници жандармерије брутално претукли на митингу СРС 29. јула.