Обавештења!

У потпуности се ограђујемо од садржаја на интернет порталима www.snp1389.rs, као и www.srpskinacionalisti.com. Ради се о изјавама појединаца који иступају нелегално у име Српског Народног Покрета 1389. Исти немају право да дају изјаве у име Српског Народног Покрета 1389, као и изјаве везане за акције и деловања поменутог покрета.


понедељак, 28. септембар 2009.

Саопшетење за јавност информативне службе Српског Народног Покрета 1389 поводом хапшења нашег саветника за људска права госпође Борке Миланков

Већ сам назив делује невероватно за почетак 21. века,”ухапшена саветник за људска права госпођа Боркa Миланков, песник и пензионисани дипломата Швајцарске при ОЕБСУ“.
Режим оличен у лику Бориса Тадића, а управљан из центара еуроатлантизма, прешао је у фазу отвореног прогона и репресије према свима који се усуде да мисле другачије од наметане медиске мантре “europskih integracija”. Узимајући за повод културолошко социјални експеримент, вршен широм Европе зарад дерогирања Хришћанских вредности и морала, такозвану “параду убруса“, кренуло се у до сада најжешћу медијску сатанизацију и кримиинализацију свих националних вредности заснованих на Светосављу, а самим тим и организација и слободоумних појединаца који су се усудили да посведоче истину о моралном посрнућу и окупацији, чији су протагонисти владајућа клика са својим сатрапима и медијским егзекуторима. Кажемо егзекуторима, јер се, по већ виђеном пропагандном обрасцу, и оптужница и пресуда изричу у ударним терминима електронских медија са свих националних фреквенција раније стављених у службу окупатора а зарад зомбирања и измене културног обрасца српског народа.
Наш се народ већ готово две деценије суочава са таквом демонизацијом. Као и њихови западни ментори, домаћа клика се на претходно медијски демонизоване организације и појединце на крају обрушава огољеном силом. Таквом сценарију је изложен и Покрет 1389. Иако све време делујемо на принципима ненасилне борбе у очувању идентитета и културе српског народа, а то смо доказали у нашим многобројним акцијама – од Видовданског марша (14. дневног ходочасног пешачења од Београда до Газиместана), преко 416 дана свакодневног протеста на Тргу Републике (оркестрирано прећутаног и насилно прекинутог), па до данас завршеног Крстног Хода за Републику Српску, изложени смо полицијском прогону и хапшењима.
Прво је ухапшен председник нашег управног одбора Радојко Љубичић, који је уз флагрантно кршење процесних права, а без икаквих доказа, експресно осуђен на 30 дана и послат на издржавање казне, да би после медијског линча прогону били изложени и остали чланови покрета. Госпођа Миланков је сазвала конференцију за штампу у четвртак 24.09. у сали хотела Москва, и на њој је упознала јавност о потпуном кршењу људских права господина Љубичића и других чланова нашег покрета (наравно и то је било прећутано од готово свих већих медија иако су били уредно позвани). Међутим, линч се наставља и у својој репресији режим иде до краја.
Тако је данас ухапшена и госпођа Борка Миланков (иначе швајцарска држављанка) и спроведена у полицијску станицу у улици Мајке Јевросиме.
Позивамо нашу мајку Српску Православну Цркву, као и све друге слободољубиве организације, појединце, медије, странке да дигну свој глас против оваквих тоталитарних метода и у заштиту основних људских права. Овом лудилу се мора стати у крај док не буде прекасно, јер је давно речено да „ко сеје ветар, жњаће олују“.
Такође позивамо абасаде Швајцарске и Руске Федерације да узму у заштиту неоправдано ухапшене и осуђене чланове нашег покрета и друге утамничене, и да дипломатским каналима апелују за њихово ослобађање.
На крају, поручујемо свима да и даље остајемо непоколебљиви у борби за опстанак српског народа и наше државе као и у очувању права да јавно и на миран начин изражавамо наше ставове.
ДО ПОБЕДЕ, ЖИВЕЛА СРБИЈА
ДОГОДИНЕ И ПРИЗРЕНУ