Обавештења!

У потпуности се ограђујемо од садржаја на интернет порталима www.snp1389.rs, као и www.srpskinacionalisti.com. Ради се о изјавама појединаца који иступају нелегално у име Српског Народног Покрета 1389. Исти немају право да дају изјаве у име Српског Народног Покрета 1389, као и изјаве везане за акције и деловања поменутог покрета.


недеља, 26. април 2009.

Дан 270.

Свакодневни слободарски сабор одржан је данас у центру Београда, 270.пут! Сабор је започео православном молитвом Оче Наш.

Раде Љубичић, председник Покрета 1389 и данас је говорио о НАТО маневрима у Грузији. У власти је настала потпуна конфузија око овог питања и пребацивање одговорности између министара за ову срамну одлуку. Према последњим информацијама, Влада ће повући одлуку (коју је сама донела крајем 2008.године) и неће слати српске војнике у Грузију. Упркос тој вести, протест и шетња ће бити одржани, како је и планирано, у среду, 29.априла. Припреме за тај протест трају, као и контакти са другим патриотским организацијама, како би протест био што масовнији.

У наставку говора, Љубичић је поздравио много озбиљније обележавање пробоја логора у Јасеновцу, које је организовано у Републици Српској, уз учешће и српских власти. Са овог пртотеста на томе се инсистира већ дуже време и захтева се свеобухватан однос према свим српским жртвама које морају бити поштоване и мора се чувати сећање на сваку српску жртву и због жртава, али и нас и наше будућности, да нам се жртве неби понављале.

Свакодневи протести против евроатланских интеграција Србије и изручења Срба Хагу се настављају, сваког дана од 17 часова на Тргу Републике у центру Београда. Дођите да се заједно боримо за слободну и достојанствену Србију! Живела Србија!

Протестна шетња због ангажовања српске војске у Грузији

Најновији и најподмуклији до сада ударац НАТО пакта и марионетског режима у Београду, усмерен је ка моралном уништењу наше војске и стварању заваде међу Православним народима, који у последње време интезивно сарађују и међусобно се подржавају. НАТО дрско и насилно покушава да се прошири на Православне земље и отворено угрози Русију; заказани су маневри у Грузији у периоду од 6. маја до 1. јуна којима се уједно врши оштра претња грађанима Грузије који у престоници Тбилисију недељама протестују против америчке марионете, председника Сакашвилија - овим су САД показале своју прикривену недемократску природу.

Најодвратнији од свега је безумни покушај српског марионетског режима да учествује у овим НАТО маневрима и тиме зарије нож у леђа братској Русији! Неће проћи! Српски народ неће дозволити колаборацију са онима који се нису покајали за злочине из 1999. године, а уједно и увреду Русије - каква ужасна незахвалност владиних политиканата након свега што је Русија учинила за одбрану нашег Космета!

Изађимо 29. априла сви сложно у миру да одбранимо част српске војске, српско-руског братства и свих вредности којима су нас преци научили. Српска војска неће учествовати у НАТО маневрима у Грузији зарад европских интеграција и јефтиних политичких поена! Организоваће се протестна шетња до Министарства одбране Србије. Велики број патриотских удружења организује или помаже овај скуп. Молимо учеснике скупа да понесу заставе Православних земаља.