Обавештења!

У потпуности се ограђујемо од садржаја на интернет порталима www.snp1389.rs, као и www.srpskinacionalisti.com. Ради се о изјавама појединаца који иступају нелегално у име Српског Народног Покрета 1389. Исти немају право да дају изјаве у име Српског Народног Покрета 1389, као и изјаве везане за акције и деловања поменутог покрета.


четвртак, 7. август 2008.

Дан 16.

Данашњи протест обележили су говори посланика Српске Радикалне Сртанке Зорана Красића и генерала Божидара Ђелића. Красић је потврдио да је власт марионетска, а режим ненародни, као и већина медија који не преносе оно што се поручује на свакодневним протестима у Београду. Генерал Делић је поручио да су радикали "решени да од Србије створе државу која ће имати достојанство и која неће за новац продавати као месо своје грађане".

Протесна шетња кренула је према седишту Демократске странке у Крунској улици. На путу, демонстранти су пролазили поред амбасаде Бразила и Шпаније које су поздравили аплаузом јер те земље одбијају да признају нелегално проглашење независности српске покрајине Космет.

Испред седишта Демократске странке биле су распоређене јаке снаге полиције. Неколико демонстраната је извело најављени перформанс "Час географије" на којем су поновљене основне лекције како би представници странке на власти научили да се Србија налази у Европи и да нема потребе да се труде да нас у Европу та странка води јер је Србија одавно тамо. Демонстранти су предали мапу света на којој је Србија заокружена и велику јединицу коју је ДС добила за познавање географије.

Протест је протекао у миру и без инцидената, што се и очекивало.

За један од симбола протеста промовисана је и песма "Једна је Србија" од групе 357.






Дана 07.08.2008. протести се настављају. Предвиђена је шетња до министарства одбране ће демонстранти министру Шутановцу предати поклоне у виду мајице са НАТО симболом и компијутерску игру која симулира лет НАТО авионима да се министар изигра и да га прође велика потреба за увлачењем Србије у тај агресорски пакт.

Придружите се ! Трг Републике 17х.