Обавештења!

У потпуности се ограђујемо од садржаја на интернет порталима www.snp1389.rs, као и www.srpskinacionalisti.com. Ради се о изјавама појединаца који иступају нелегално у име Српског Народног Покрета 1389. Исти немају право да дају изјаве у име Српског Народног Покрета 1389, као и изјаве везане за акције и деловања поменутог покрета.


недеља, 23. август 2009.

Дан 389.

На почетку протеста Раде Љубичић је пренео поздраве пријатељских покрета из Француске и Русије који су гости Покрета 1389.
Порука покрета "Покрет мира" из Француске, једног од организатора анти-НАТО протеста у Стразбуру, и "Косовског фронта" из Русије је јединствена: у Европи постоји пуно анти-НАТО и антиглобалистичких покрета и расположење народа према тоталитарном нео-колонијализму уопште није онакво каквим га приказују контролисани медији и марионетски режими, што се нарочито видело на примеру америчке окупације Ирака и референдумима о европском уставу.

Борка Миланков, саветник Покрета 1389 за људска права, изнела је чињеницу да у Србији постоји преко 100.000 неухрањене деце, док се мали, пребогати део становништва расипа новцем. Она се запитала: "Како је могуће да плодна српска земља буде запуштена а део становништва гладује, и да ли је нормално да ћутимо о породицама угроженим сиромаштвом"?

Протест је завршен освртом на написе у чешкој штампи која је искористила испаде неких навијача Црвене звезде да прогласи све српске навијаче хулиганима, насилницима и примитивцима. Ово је одличан пример како медији у ЕУ користе генерализацију у циљу сатанизовања Срба.