Обавештења!

У потпуности се ограђујемо од садржаја на интернет порталима www.snp1389.rs, као и www.srpskinacionalisti.com. Ради се о изјавама појединаца који иступају нелегално у име Српског Народног Покрета 1389. Исти немају право да дају изјаве у име Српског Народног Покрета 1389, као и изјаве везане за акције и деловања поменутог покрета.


субота, 23. август 2008.

Дан 32.

Грaђани су на Тргу Републике у 17 сати обележили месец дана од почетка антирежимских протеста. Новинар Владимир Ђукановић подсетио је да је први спонтани протест одржан 22. јула дан после објављивања да је Радован Карадџић ухапшен и поручио да ће се протести наставити све док режим Дачић-Тадић не буде смењен.
Активиста Покрета 1389 Игор Маринковић подсетио је окупљене на торутуру полиције која карактерише протест од његовог почетка.
"Полиција нас је првог дана напала без разлога. Хтели су да нас на силу сколне и да нам ускрате право да протествујемо али ми смо пружили отпор, одржали протест и наставили да долазимо свакога дана. Режим из дана у дан прави грешке, учесници протеста добијају претње, пребијени су грађани који су учествовали на митингу СРС, убијен је Ранко Панић али нећемо одустати док се ова власт не промени" – нагласио је Маринковић.
Окупљенима се обратио и Лука Караџић, брат Радована Караџића, који их је замолио да издрже у протесту и да не подлегну притисцима власти.
Пред почетак протесне шетње активисти Покрета 1389 организовали су мали визелни перформанс од пиротехничких средстава како би на овај начин обележили месец дана отпора режиму. Потом је уследила протесна шетња улицама Македонска, Дечанска, Булевар Краља Александра, Кнеза Милоша, Српских Владара, Теразије, Коларчева и назад до Трга Републике. Демонстранти су носили транспаренте "Радован Караџић" и "Волимо Србију".