Обавештења!

У потпуности се ограђујемо од садржаја на интернет порталима www.snp1389.rs, као и www.srpskinacionalisti.com. Ради се о изјавама појединаца који иступају нелегално у име Српског Народног Покрета 1389. Исти немају право да дају изјаве у име Српског Народног Покрета 1389, као и изјаве везане за акције и деловања поменутог покрета.


уторак, 22. септембар 2009.

Дан 419. - Репресија

Саопшетење за јавност информативне службе Српског Народног Покрета 1389 поводом хапшења Радојка Љубичића, председника управног одбора СНП 1389

          Данас око 17.30 часова на Тргу Републике без икаквог повода је ухапшен Радојко Љубичић, председник нашег покрета. Желимо да истакнемо да наш покрет већ 415 дана заредом одржава протест на Тргу Републике, од тренутка хапшења Радована Караџића. Протестујемо јер тражимо да се заустави терорисање Србије од стране НАТО пакта и њему подређених организација (Хашки “суд”, Европска унија, квази невладине организације), као и од неспособне и корумпиране марионетске владе, која нас је довела до ивице опстанка. Протест се одвија све време у миру и хришћанском духу. Да ли и спомињати да је протест, као и у осталом све наше акције, прећутан од стране медија који служе за ширење еуроатлантске мантре (а таквих је нажалост већина). И овог пута подсећамо јавност да је господин Љубичић такође био ухапшен недавно, приликом посете Џозефа Бајдена, и то само зато што се нашао на Тргу Републике, а том приликом је са њим ухапшен и члан нашег покрета Жељко Марјанов, док је читао молитву Господњу, са образложењем да тиме ремети јавни ред и мир (какав гост такав и мир). Екпресно су осуђени и послати у тамницу на 15 дана. И поред наших апела и протеста, о том нечувеном догађају су оркестрирано ћутали сви већи медији, пропуштајући само понеко мишљење особа које се лажно представљају као чланови нашег покрета (што је био и случај протеклих неколико дана приликом дешавања око најављиване параде оних несрећника). И поред тога, мећу првима смо дигли глас у заштиту новинарске професије и медија, а поводом измена и допуна закона о јавном информисању.
          Испоставило се да је најављивана парада несрећника била у функцији увођења даљих забрана и репресије према свима који се не мире са неправдом и намером „великог брата“ да нас одвоји од сопственог идентитета и права да га изражавамо у соственој држави. Издржаћемо и ову неправду. али поручујемо да се нећемо предати и нећемо престати да се боримо за Слободу, као што су то радили наши преци кроз нашу дугу и славну историју. Позивамо све часне и слободоумне људе и организације да се укључе у ту борбу .

ДО ПОБЕДЕ, ЖИВЕЛА СРБИЈА!
ДОГОДИНЕ У ПРИЗРЕНУ

У БЕОГРАДУ 19.09.2009. год.


Данас, у уторак 22. септембра, одржан је скроман (захваљујући репресији фашистичког режима незабележеној у новијој српској историји) скуп на одређеној локацији:

Ћераћемо се још!