Обавештења!

У потпуности се ограђујемо од садржаја на интернет порталима www.snp1389.rs, као и www.srpskinacionalisti.com. Ради се о изјавама појединаца који иступају нелегално у име Српског Народног Покрета 1389. Исти немају право да дају изјаве у име Српског Народног Покрета 1389, као и изјаве везане за акције и деловања поменутог покрета.


понедељак, 24. август 2009.

Дан 390.

На почетку протеста, након традиционалне православне молитве, Раде Љубичић је прокоментарисао вест у напредњачким новинама које цинично имају назив "Правда", у којој се тврди да Покрет 1389 подржава спорни закон о информисању, што је нетачно. Тим чланком та странка покушава, уз помоћ лажног Покрета 1389, да прикаже како закон ДС и Г17 има подршку патриотских снага, што не може бити даље од истине.

Др Божидар Влајић, један од најредовнијих учесника протеста, рекао је да је Србија увек била и биће део Европе, али не Европске уније којом управља шачица моћника преко својих марионета. ЕУ која укида националну државу, нападно и насилно намеће своје вредности, отима ресурсе и духовно поробљава, није Европа какву желимо. Не могу народи који држе 40% територије да представљају Европу. "Јер, каква је то Европа без Русије, без Достојевског и Толстоја?", запитао се он.

Протест је закључен освртом на догађања у фабрици конфекције "22. децембар", која је приватизована. Нови власник је отпустио скоро све запослене, а затим унајмио приватно обезбеђење да силом избаци из круга фабрике оне који су се побунили, при чему је повређено троје радника. Очигледно је да радници нису миљеници ове власти и да у Србији нема ко да им помогне.