Обавештења!

У потпуности се ограђујемо од садржаја на интернет порталима www.snp1389.rs, као и www.srpskinacionalisti.com. Ради се о изјавама појединаца који иступају нелегално у име Српског Народног Покрета 1389. Исти немају право да дају изјаве у име Српског Народног Покрета 1389, као и изјаве везане за акције и деловања поменутог покрета.


недеља, 30. август 2009.

Дан 396.

На почетку протеста Раде Љубичић је подсетио да је конкретан разлог за почетак протеста било хапшење Радована Караџића, организовано од стране Бориса Тадића и Ивице Дачића. Ивица Дачић је члан партије која је била умешана и одговорна за догађања у Републици Српској за која се терети Радован Караџић и због којих је Слободан Милошевић убијен у Хагу. Покрет 1389 сматра да је Дачићев налог за хапшење Караџића понижење партије којој припада и доказ да се ради о човеку без морала који нема никакву политичку вредност, политичком бескичмењаку спремном на све. Убиство Ранка Панића непосредно после хапшења Караџића потврђује тоталитарну нарав коалиције Тадић-Дачић.

Радован Караџић је послао два писма учесницима протеста. Одговор организатора протеста на његово друго писмо (примљено у августу ове године), упућен њему и свим хашким затвореницима, прочитао је Др Миленко Бодин из организације Студенички круг, а Ви га можете погледати овде:. "Наша веза са Др Радованом Караџићем је симбол наше заједничке борбе за опстанак Српског народа и српске државе, и ми ту везу посматрамо као стратешку везу свих који желе да сачувају српско достојанство" рекао је Др Бодин.Он је најавио "Крсни ход", марш чији учесници треба да повежу Београд и Бијељину, матицу и Републику Српску. Та акција, популарно названа "Марш на Дрину", биће прилика да се покаже да Срби не одустају од националног јединства.

Раде Љубичић је казао да патриотске организације уочавају намеру да се политичка сцена Србије организује тако да се новопечена "Европска прогресивна странка" и Демократска странка (тј Борис Тадић и Томислав Николић) убудуће смењују на власти.
"Нећемо дозволити да нам амерички технолози друштвеног уређења у Србију уведу бинарни политички систем, копију америчког, у коме се странке које се смењују на власти суштински не разликују", рекао је Љубичић. У тој фарси народ практично нема утицаја на суштинска питања.