Обавештења!

У потпуности се ограђујемо од садржаја на интернет порталима www.snp1389.rs, као и www.srpskinacionalisti.com. Ради се о изјавама појединаца који иступају нелегално у име Српског Народног Покрета 1389. Исти немају право да дају изјаве у име Српског Народног Покрета 1389, као и изјаве везане за акције и деловања поменутог покрета.


понедељак, 4. август 2008.

Дан 13.

Акцијом "кофер за Дачића" настављен је протест против тираније Бориса Тадића и Ивице Дачића. На тргу Републике у 17 сати окупило се око 300 демонстраната који су носили слике Радована Караџића и Владимира Путина, бедџеве "ЕУ? Hе хвала" и српске заставе.

Грађанима су се обратили новинари Владимир Ђукановић и Угљеша Мрдић и народни посланик СРС Борислав Пеливић. Пелевић је на митинг дошао директно из болнице где је био смештен пошто му је на митинга СРС 28. јула полицајац са седам метара даљине пуцао гуменим метком у главу. Пелевић је рекао да свакодневно добија претње официра полиције али да се појавио на протесту како би показао да се не боји. Он је позвао министра Дачића и поменуте официре да дођу на Трг и у фер борби опробају снагу са њим.

Новинар недељника Печата, Угљеша Мрдић позвао је своје колеге новинаре да истинито извештавају са протеста и да не умањују број учесника и не предастављају их лажно као хулигане.

Учесници протеста су прошетали до зграде СПС на Студентском тргу где су министру полиције и лидеру СПС, Ивици Дачићу предали кофер на којем је била налепљена застава САД. Организатор акције СНП 1389 желео је овом акцијом да подсети на аферу "кофер" чији је Дачић један од актера али и да постави питање да ли је Дачић добио 5 милиона долара од владе САД за хапшење Радована Караџића. Током протеста зграду СПС обезбеђивале су јаке полицијске снаге а делегацији демонстраната нико није отворио врата странке тако да је кофер остављен испред врата.

Демонстранти су се затим вратили на Трг одакле су поручили да ће се и сутра окупити у исто време. Скуп је, као што је и очекивано, протекао без инцидената.









Сутра, 04.08.2008. у 17х, предвиђена је протесна шетња до зграде председништва. Владимир Ђукановић позвао је грађане да на сутрашњи протест понесу свеће како би њиховим паљењем обележили 13. годишњицу Хрватске-НАТО злочиначке акције "Олуја", у којој је окупирана Република Српска Крајина, убијено и протерано целокупно српско становништво.

Да се не заборави, учествујте!