Обавештења!

У потпуности се ограђујемо од садржаја на интернет порталима www.snp1389.rs, као и www.srpskinacionalisti.com. Ради се о изјавама појединаца који иступају нелегално у име Српског Народног Покрета 1389. Исти немају право да дају изјаве у име Српског Народног Покрета 1389, као и изјаве везане за акције и деловања поменутог покрета.


недеља, 10. август 2008.

Дан 19.

На почетку протеста, у свом говору Владимир Ђукановић је осудио грузијску агресију на Јужну Осетију по моделу злочиначке хрватске "Олује" и поздравио одлучан одговор руских трупа и њихов улазак на територију Јужне Осетије ради заштите цивилног становништва, што су демонстранти дочекали великим овацијама и аплаузом. Демонстранти су носили велики транспарент са натписом на руском језику "Недамо Осетију" у циљу подршке осетинском народу. Промовисан је још један симбол протеста, велики транспарент са натписом "Стоп тиранији".

Данашљи протест протекао је у медијској шетњи. Демонстранти су, као што је и најављено ишли до зграде Новости да одговорне у тој медијској кући обавесте да постоје свакодневни протести (ако нису знали) с обзиром да никакав простор у својим новинама не посвећују протесту и им предају захтеве да та медијска кућа унесе мало објективности у своје извештавање. Обезбеђење није дозволило улаз у зграду а нико од одговорних у Новостима није дошао да прими захтеве и саслуша забринуте читаоце. Делегација протеста пред вратима оставила је захтеве и лампу за мало светлости у мраку тог медија.

Протесна шетња је настављена је до зграде Политике али ни тамо нико од одговорних није имао образа да дочека представнике демонстраната. Љубазно обезбеђење је упутило делегацију да захтеве убаци у поштанско сандуче, што су они и учинили.

Од данас, покренута је петиција против хајке и изручења Миладина Ковачевића Америци. Дођите на Трг Републике сваки дан од 17х да ставите свој потпис за основна уставна права овог момка, јер сутра сте ви на реду.

Протест је и данас прошао без инцидената, што се и очекивало. Полицајци који су обезбеђивали протест и долазили у контакт са демонстрантима, били су љубазни и коректни.