Обавештења!

У потпуности се ограђујемо од садржаја на интернет порталима www.snp1389.rs, као и www.srpskinacionalisti.com. Ради се о изјавама појединаца који иступају нелегално у име Српског Народног Покрета 1389. Исти немају право да дају изјаве у име Српског Народног Покрета 1389, као и изјаве везане за акције и деловања поменутог покрета.


уторак, 26. август 2008.

Дан 35.

Тридесет петог дана протеста "Стоп тиранији" грађани су поновили захтев полицији да буду откривене убице Ранка Панића и да се открије ко је издао наређење Жандармерији да пребије грађане на митингу против хапшења Радована Караџића 29. јула у Београду.
Новинар Правде Владимир Ђукановић прочитао је писмо упућено министру полиције Ивици Дачићу и директору полиције Милораду Вељовићу.
- Прошле недеље, у својству организатора протеста, дошли смо пред министарство које водите са јасна два захтева. Ако је потребно поновићемо их:
1. Ко је одговоран за убиство Ранка Панића на митингу Српске радикалне странке. Желимо да знамо ко су полицајци који су тако брутално претукли Ранка Панића, толико брутално да је од последица пребијања на крају и преминуо. Захтевамо да починиоци овог гнусног кривичног дела у најхитнијем року буду приведени правди.
2. Да се утврди ко је наредио полицији да брутално пребија грађане, да испаљује огромне количине сузавца, гумених метака и осталих средстава на мирне грађане који су дошли да изразе незадовољство због хапшења Радована Караџића.
Данас смо дошли поново пред министарство које водите да нам кажете да ли је покренута било каква истрага везана за наше захтеве и ако јесте да обелоданите јавности до каквих сте резултата стигли. Смрт Ранка Панића је нешто што се не сме заташкати, јер као грађани Србије желимо да се осећамо безбедно и да имамо пуно поверење у рад полиције.
Све до момента док нешто не предузмете и док о резултатима вашег рада на овом случају не обавестите јавност као грађани не можемо да се осећамо безбедно, нити можемо да имамо било какво поверење у ваш рад. Као организатори протеста залажемо се да имамо што ефикаснију и што способнију полицију која ће на прави начин штитити безбедност грађана. Брутално премлаћивање људи на поменутом митингу и смрт Ранка Панића сигурно нису одлика ефикасности полиције, осим ако неко у вашим редовима то не схвата као тако, а у шта не желимо да верујемо. Зато вас упозоравамо да ћемо сваке недеље макар једном долазити испред просторија МУП-а да вас питамо да ли сте покренули истрагу око проналажења оних који су убили Ранка Панића и ко је то наредио да се грађани брутално премлаћују на митингу Српске радикалне странке. Наравно, захтевамо и да обавестите јавност о свим вашим активностима везаним за овај случај - стоји у писму упићеном министру и директору полиције.
Активиста Покрета 1389 Жељко Маријанов читао је окупљенима цитате Владике Николаја а говор је одржао и мајор ВРС Милан Шешељ брат од стрица Војислава Шешеља.
Окупљени грађани затим су кренули у протесну шетњу до Министарства унутрашњих послова у Улици Кнеза Милоша број 101 да би предали писмо.
За разлику од предходног пута представници МУП-а примили су делегацију протеста и рекли да ће писмо третирати као захтев за покретање истраге о смрти Ранка Панића. Грађани су се затим вратили до Трга Републике.
Пролазећи поред амбасаде САД са разгласа је пуштана химна Русије а демонстранти су носили транспаренте Радован Караџић, Ранко Панић и Стоп Тиранији.
За 26 август најављена је шетња до седишта ДС у Крунској улици. Протести се настављају свакога дана у 17 сати на Тргу Републике у Београду.