Обавештења!

У потпуности се ограђујемо од садржаја на интернет порталима www.snp1389.rs, као и www.srpskinacionalisti.com. Ради се о изјавама појединаца који иступају нелегално у име Српског Народног Покрета 1389. Исти немају право да дају изјаве у име Српског Народног Покрета 1389, као и изјаве везане за акције и деловања поменутог покрета.


четвртак, 21. август 2008.

Дан 30.

Око 650 људи окупило се на Тргу Републике у Београду 30. дана протеста "Стоп тиранији" како би изразило своје незадовољство режимом Тадић-Дачић. Они су носили транспаренте "Радован Караџић", "Ранко Панић" и "Еулекс=Окупација".
На Тргу је настављено прикупљање петиције за смену Ивице Дачића коју после убиства Ранка Панића свакодневно потписује све већи број грађана.
Окупљенима се обратио књижевник Момир Лазић који је рекао да је Радован Караџић херој који није заслужио да га власт у Србији прода Хашком трибуналу. Он је рекао да се протести морају наставити и као вид притиска на полицију и режим да полицајци-убице Ранка Панића буду ухапшени и кажњени.
Демонстранти су тада прошетали до канцеларије Владе Србије за придруживање ЕУ у Немањиној улици где су им предали фотомонтажу мачке којој је за реп закачен Споразум о стабилизацији и придруживању.
Новинар Владимир Ђукановић рекао је да директорка канцеларије Танја Мишчевић може да план о уласку Србије у ЕУ да окачи "мачку о реп" и да канцеларију треба затворити.
-Успостављањем мисије Еулекс на Косову и Метохији ЕУ је извршила окупацију дела територије Србије и ту свака прича о нашој сарадњи престаје. Тражимо од посланика у Скупштини Србије да одбаце ССП - објаснио је Ђукановић.
Демонстранти су се затим вратили на Трг Републике.За 21. август планиран је одлазак до београдске канцеларије Хашког трибунала.