Обавештења!

У потпуности се ограђујемо од садржаја на интернет порталима www.snp1389.rs, као и www.srpskinacionalisti.com. Ради се о изјавама појединаца који иступају нелегално у име Српског Народног Покрета 1389. Исти немају право да дају изјаве у име Српског Народног Покрета 1389, као и изјаве везане за акције и деловања поменутог покрета.


четвртак, 13. август 2009.

Дан 379.

Протест је почео подсећањем на претходни дан када се скуп састојао искључиво од традиционалне православне молитве јер се на Тргу Републике прослављао "Међународни дан младих" у организацији градских власти.
Ради се, у ствари, о скупу антисрпских и антихришћанских невладиних организација за које режим одваја 4 милијарде динара годишње, наравно из џепа грађана. Организатори тог скупа су гласном музиком чак и у паузама програма спречавали да се протест одржи.
Заиста је тешко рећи која од тих организација предњачи у мржњи према свему што је српско али изгледа да је то "Иницијатива за људска права". Када је наш пријатељ из Француске Арно истакао плакат "Косово је Србија", активисти те организације су га прелепили својим пропагандним материјалом, очигледно сматрајући да та покрајина није део Србије. Градске власти новцем Београђана финансирају антисрпске организације да износе у јавност оно што они мисле али се не усуђују да кажу. Такође је споменуто срамотно понашање полиције која се, ваљда из страха од Бориса Тадића и Драгана Ђиласа, ставила у службу те, по много чему, скаредне прославе.
Нарочито је наглашено катастрофално стање на Косову и Метохији. Долазак генералног секретара НАТО-а Андерс Фог Расмусена на КиМ уз потпуно игнорисање власти у Београду, убиства и стална пребијања Срба (чак и свештеника), позиви Оливера Ивановића (иза кога не стоје Срби на КиМ већ Борис Тадић) ЕУЛЕКС-у да заштити Србе на косову иако је очигледно да не постоји њихова добра воља, говоре о очигледној намери Европске уније, НАТО-а и марионетског режима у Београду да, лицемерно, иза маске помоћи српском народу у ствари приводе крају пројект етнички чистог Косова.