Обавештења!

У потпуности се ограђујемо од садржаја на интернет порталима www.snp1389.rs, као и www.srpskinacionalisti.com. Ради се о изјавама појединаца који иступају нелегално у име Српског Народног Покрета 1389. Исти немају право да дају изјаве у име Српског Народног Покрета 1389, као и изјаве везане за акције и деловања поменутог покрета.


среда, 16. септембар 2009.

Дан 413.

Протест је започео традиционалном православном молитвом, која је показатељ ненасилног и православног карактера протеста. Затим је Раде Љубичић констатовао да је положај српског народа на Балкану катастрофалан: КиМ и Република Српска су окупирани, а у Црној Гори и Србији су на власти марионетски режими. Првенствени кривац за такво стање је ЕУ.

То је био увод у интересантно подсећање на "модус операнди" земаља западне Европе пред и у току Другог светског рата, којим је Др Божидар Влајић направио паралелу са тренутним стањем у Србији. Чехословачка је најбоље осетила "корпус европских вредности" када јој је Минхенским споразумом (између Немачке и Италије с једне и Француске и Енглеске са друге стране) наређено да преда Судетску област нацистичкој Немачкој у року од 10 дана. Комадање је наставила Пољска отимањем Тешинске области.
Ове историјске чињенице о земљама - идолима режима, које "немају алтернативу", неодољиво подсећају на Србију деведесетих (отето Косово), или на јефтин филм страве и ужаса. Пропагандни модел за отимање територија 1938. и 1999. су идентични: измишљена угроженост неке националне мањине је оправдање за војну интервенцију.
Свакоме који има иоле историјског знања јасно је да жељу да буде део НАТО-а (Евро-Атлантске интеграције) може имати само неко ко је жртва менингитиса.