Обавештења!

У потпуности се ограђујемо од садржаја на интернет порталима www.snp1389.rs, као и www.srpskinacionalisti.com. Ради се о изјавама појединаца који иступају нелегално у име Српског Народног Покрета 1389. Исти немају право да дају изјаве у име Српског Народног Покрета 1389, као и изјаве везане за акције и деловања поменутог покрета.


среда, 6. август 2008.

Дан 15.

На данашњем протесту демонстрантима су се обратили народни посланиик СРС мр Дејан Мировић, некадашњи саветник председника Републике Српске (Плавшић) Александар Павић као и брат Радована Караџића Лука.

У свом говору, господин Павић је потврдио да је присуствовао састанку на којем је била и Мадлен Олбрајт, тадашњи државни секретар САД а том приликом је нуђено Радовану Караџићу да се повуче из јавног живота, а заузврат да ће бити ослобођен оптужби у Хашком трибуналу. Лука караџић је истакао да полиција покушава да му подметне да је он издао брата Радована.

Демонстранти су извели перформанс "штап и шаргарепа". Један демонстрант је био обучен у симболе ЕУ и држао штап на чијем крају се налазила шаргарепа док су троје демонстраната обучених у мајице са натписом "Србија" покушавали да ухвате недостижну ЕУ шаргарепу. Овим перформансом скренули су пажњу грађанима на понижавања и лажи које нам се свакодневно нуде када је у питанју ЕУ.



Сутра, 06.08.2008. протест се наставља. Биће изведен перформанс "Час географије" испред седишта Демократске странке у Крунској улици са циљем да се господа на власти упознају са основиним стварима које тако радо заборављају и заобилазе.