Обавештења!

У потпуности се ограђујемо од садржаја на интернет порталима www.snp1389.rs, као и www.srpskinacionalisti.com. Ради се о изјавама појединаца који иступају нелегално у име Српског Народног Покрета 1389. Исти немају право да дају изјаве у име Српског Народног Покрета 1389, као и изјаве везане за акције и деловања поменутог покрета.


четвртак, 27. август 2009.

дан 393.

После традиционалне православне молитве, окупљенима се обратила Борка Миланков, експерт за људска права и саветник Покрета 1389. Говорила је о континуираном кршењу Устава које чине највиши званичници Србије. Највише повреда Устава везано је за статус Косова и Метохије, јер постоје министри који су заборавили да је та покрајина део Србије. То што се Уставни суд не оглашава на море неправилности тера нас да размишљамо да ли тај суд уопште ради и, ако ради, шта ради? Колико је Уставни суд ефикасан, гђа Миланков је поткрепила чињеницом да још увек није одговорено на уставну жалбу коју је 11. новембра 2008 год. поднео Покрет 1389.

Раде Љубичић је подсетио да је протест на Тргу Републике вероватно најдужи протест на свету и да заслужује место у Гинисовој књизи рекорда. Када ће протест престати тешко је рећи, али га ни у ком случају не треба прекидати, јер су почели да се остварују наши захтеви (стратешко партнерство са Русијом и Кином) којима су се, не тако давно, смејале и изругивале евроунијате.
Разлог више да се протест настави је бахато понашање неких министара који су се потпуно одвојили од стварности у којој народ грца под теретом кризе. Летовање у Грчкој са 18 телохранитеља, по цени од 15.000 евра дневно, осим што је иживљавање са новцем грађана, доводи у сумњу разумност оних који су гласали за такве људе.