Обавештења!

У потпуности се ограђујемо од садржаја на интернет порталима www.snp1389.rs, као и www.srpskinacionalisti.com. Ради се о изјавама појединаца који иступају нелегално у име Српског Народног Покрета 1389. Исти немају право да дају изјаве у име Српског Народног Покрета 1389, као и изјаве везане за акције и деловања поменутог покрета.


среда, 20. август 2008.

Дан 29.

Група од око 50 учесника свакодневног народног протеста "Стоп тиранији", углавном чланови Покрета 1389, по завршетку протесне шетње остала је у центру града како би присуствовала дочеку најбољег српског пливача Милорада Чавића.
Демонстранти су испред Скупштине града Београда донели транспарнет "Радован Караџић" као и слике ратног лидера босанских Срба. Неколико хиљада окупљених људи скандирало је заједно са њима "Радован Караџић" и "Косово је Србија" а транспарент је више пута приказан у директном ТВ преносу на РТС. Ово је већ други пут да се изводи ова врста акције јер су учесници протеста организовано и са транспарентима боравили и на Сабору трубача у Гучи. На овај начин помаже се пробијању медијске блокаде која прати протест од његовог почетка.

Дан 29.

Неколико стотина грађана окупило се по 29 пут на Тргу Републике у Београду да би исказао протест због хапшења и испоручења бившег председника Републике Српске Радована Караџића и против тираније режима Бориса Тадића и Ивице Дачића. На протесту је настављено прикупљање петиције за Смену министра полиције Дачића и поновљен захтев да се пронађу и казне полицајци који су на протесту 29. јула пребили Ранка Панића због чега је преминуо. Окупљенима су се обратили новинар Владимир Ђукановић, председник Покрета 1389 Раде Љубичић и графички дизајнер Војислав Васиљевић који већ месецима прави скарадне фотомонтаже представник актуелног режима.
Kоментаришући критике и упозорења која су на његов рачин упутили поједини представници ДС Васиљеци је изјавио да се нелаши и да ће наставити да критикује режим.
- Да се плашим тих врабаца носио би праћку у џепу - поручио је он председнику градког одбора ДС Драгану Ђиласу који га је највише критиковао преко режимских медија.Демонстранти су носећи транспаренте "Ранко Панић" и "Стоп тиранији" прошетали до Скупштине града Београда како би протествовали против склапања мафјашко-лоповске коалиције ЛДП-СПС-ДС.
Како поклон новоизабраној градској већини демонстранти су им предали срце направљено од металних новчића, фотомонтажу Ђиласа као криминалца са дивљег запада и слику Бориса Тадића, Чеде Јовановића и Ивице Дачића и једном срцу ипод чега је писало "Новац је закон". На степеништу је од фалсификованих новчаица исписано "идеологија коалиције" чиме се алудира да је новац био једини мотив за стварање овако неморалне коалиције у Београду.
-Лопови лопови, у градској су нам управи за њих грб Београда, никад није светиња - отпевали су демонстранти новог градској власти.
Како је у том тренутку у Скупштини града био пријем за индонежансу делегацију протестанти су их подрваили клицање "Индонезија, Индонезија" јер та земља није признала независност Косова и Метохије. Дипломате из Индонезије изале су испред зграде и поздравиле демонстранте махањем руку и осмесима. На протесту је и данас пуштана само духовна музика јер је истог дана била сахрана Ранка Панића. Протест је завршен око 18 сати повратком на Трг Републике. За 20. август планирана је протесна шетња до канцеларије Владе Србије за придруживање ЕУ. Директору канцеларије Тањи Мишчевић бити ће предата лутка мачке за чији реп ће бити закачен Споразум о стабилизацији како би јој се поручило да идеју о уласку Србије у ЕУ треба да окачи мачку о реп. Протест се наставља сваког дана у 17 сати на Тргу Републике у Београду.