Обавештења!

У потпуности се ограђујемо од садржаја на интернет порталима www.snp1389.rs, као и www.srpskinacionalisti.com. Ради се о изјавама појединаца који иступају нелегално у име Српског Народног Покрета 1389. Исти немају право да дају изјаве у име Српског Народног Покрета 1389, као и изјаве везане за акције и деловања поменутог покрета.


петак, 11. септембар 2009.

Дан 408.

Након традиционалне молитве говорила је италијанска новинарка Мариа Лина Века.
Мариа Лина Века је на челу хуманитарне организације "Ринашере онлус" (Rinascere Onlus) за помоћ српској деци из енклава, писац документарних књига "Изгубљено Косово?" и "Затвор под отвореним небом", аутор документарног филма о КиМ "Катастрофа". Боравила је на Космету више десетина пута и иницијатор је акције братимљења српских школа са Космета и римских школа, у оквиру које наша деца бораве као гости у Риму по 15 дана. Ових дана излази из штампе још једна њена књига посвећена косовском проблему: "Вучје срце", која у форми романа говори о трговини органима Срба са КиМ.

Још увек смо у току десетогодишњице најкрвавијег бомбардовања модерног доба, у којем је учествовала и њена држава, због чега јој је жао и због чега се стиди, рекла је Лина Века. Италија је тим чином прекршила 11. члан свог устава који јој забрањује да ратује са државама које је не нападају.
Приче о "отварању" Србије према Европи уз услов сарадње са нелегитимним Хашким судом је смешна и пред суд треба извести оне који су заиста криви - агресоре на Србију.
"Србија не треба да уђе у НАТО, већ НАТО треба да изађе из Европе" рекла је Лина Века.
Криминални чин НАТО-а не сме да се заборави, НАТО врхушка треба да одговара пред легитимним судом за зло почињено према српском народу.
Тзв Република Косово, албански тероризам и организовани криминал су база дестабилизације Балкана и Европе и то је био циљ САД. Стабилност на Балкану може се постићи само ако се без икаквих услова врати суверенитет српској држави. "Србија је Европа и Косово је Србија", завршила је своје обраћање Лина Века.

Борка Миланков, саветник Покрета 1389 за људска права, рекла је да, ако желимо да опстанемо у Србији, морамо озбиљно да схватимо да је улога невладиних организација дефинисана као инструмент војних активности у доктринама САД и западноевропских земаља. Они нескривено, на конференцијама, разматрају начине да НВО, под кишобраном хуманитарног деловања, буду директни чиниоци војних акција.
У Србији се посебно истакла организација "Хелсиншки одбор", која у свом извештају највећу пажњу поклања "реформи" Министарства одбране. Врхунац глупости унијатских организација, режима и дела популације који их подржава огледа се у делу извештаја у коме се тврди да Српска Православна црква крши људска права. Та тврдња се заснива на чланку у новинама "Борба". Имајући у виду тужно стање у медијима који излазе у Србији, сасвим је извесно да се ради о манипулацији у циљу напада на Православље.

Раде Љубичић је завршио протест честитањем онима који славе велики хришћански празник - Светог Јована Крститеља и подсећањем на годишњицу напада на Светски трговински центар у Њу Јорку који је послужио да САД наставе свој ратни поход на исток.