Обавештења!

У потпуности се ограђујемо од садржаја на интернет порталима www.snp1389.rs, као и www.srpskinacionalisti.com. Ради се о изјавама појединаца који иступају нелегално у име Српског Народног Покрета 1389. Исти немају право да дају изјаве у име Српског Народног Покрета 1389, као и изјаве везане за акције и деловања поменутог покрета.


понедељак, 7. септембар 2009.

Дан 404.

Покрет 1389 поздравља долазак у Србију драгог госта - министра одбране Народне Републике Кине. Његова посета може помоћи да се лакше одбранимо од агресије НАТО пакта, чији се оружани део десио у августу 1995. године у Републици Српској и на просторима тадашње Југославије од марта до јуна 1999. године.
Агресије са циљем да Срба буде што мање и да њихова држава буде што мања или да је (у идеалном случају) нема, имају дугу традицију, само су агресори имали другачија имена: Трећи Рајх, Европска унија, НАТО пакт, Аустроугарска.
Ради се о патолошкој мржњи запада прeма Православљу, која повремено избије на површину у виду бомбардовања, оружаних сукоба, политичких и економских притисака и бесомучне пропаганде чији су најбољи примери Б92, Блиц, Политика и РТС. Ову чињеницу очигледно не схвата велики део становника Србије, што нас доводи у шизофрену ситуацију да данашњи режим сарађује са нашим историјским непријатељима, а ниподаштава наше историјске пријатеље.
Зашто режим, са једне стране, трпи уцене малих држава (као што су Холандија и Луксембург), а са друге стране игнорише пријатељске велесиле?

Борка Миланков је подсетила да је Србија уложила у Косово и Метохију много новаца, да је то регион богат ресурсима и да је одустајање режима од борбе за Космет непоштовање одлуке 120 земаља да не признају независност те српске покрајине.
Такође је подсетила да је режим узео 10 милијарди кредита за развој привреде, а истовремено отпушта раднике не обазирући се на људска и радничка права и поновила захтев да се споразум министарстава одбране САД и Србије повуче из скупштинске процедуре.

Протест је завршио Раде Љубичић подсећањем на протесте Срба у Косовској Митровици збор ширења Албанаца у северни део покрајине, док режим потписује споразум са Еулексом о постављању царинских пунктова на административној граници са КиМ. Издајничка политика режима у Београду охрабрила је Албанце у Прешеву и Медвеђи да траже "придруживање" тзв Републици Косово. Таква политика Тадићеве владе очигледно продубљује косовски проблем.