Обавештења!

У потпуности се ограђујемо од садржаја на интернет порталима www.snp1389.rs, као и www.srpskinacionalisti.com. Ради се о изјавама појединаца који иступају нелегално у име Српског Народног Покрета 1389. Исти немају право да дају изјаве у име Српског Народног Покрета 1389, као и изјаве везане за акције и деловања поменутог покрета.


уторак, 5. август 2008.

Дан 14.

Данашњи протест је протекао у сећању на "Олују", злочиначку акцију Хрватске државе када је пре 13. година протерано целокупно српско становништво са подручија Републике Српске Крајине. Протесном скупу су пристуствовали др. Мила Алечковић, народни посланик Борислав Пелевић са видним повредама на лицу које је задобио од гуменог метка када му је полицајац пуцао у главу из близине, синовац Радована Караџића Драган и министар информисања у влади Републике Српске Крајине у изгнанству Ратко Личина.

Демонстранти су са Трга Републике кренули у цркву Св. Марка где су упалили свеће за побијене Србе у Републици Српској Крајини. Након тога демонстранти су се упутили до председништва где су Борису Тадићу предали албум фотографија на којима су Стјепан Месић и Борис Тадић у пријатељском расположењу као и хрватска застава коју су Срби заробили у борби, са поруком да је врати свом пријатељу Месићу и да му се извини што је заробњена.

Протест је протекао у мирној атмосфери и без инцидената.