Обавештења!

У потпуности се ограђујемо од садржаја на интернет порталима www.snp1389.rs, као и www.srpskinacionalisti.com. Ради се о изјавама појединаца који иступају нелегално у име Српског Народног Покрета 1389. Исти немају право да дају изјаве у име Српског Народног Покрета 1389, као и изјаве везане за акције и деловања поменутог покрета.


субота, 26. септембар 2009.

Настављамо борбу!

Настављамо одбрану протеста али и БОРБУ ЗА ОСЛОБОЂЕЊЕ ПОЛИТИЧКОГ ЗАРОБЉЕНИКА РАДОЈКA ЉУБИЧИЋA, председника управног одбора Покрета 1389.

Данас, 26.9.2009. подсетили смо се Бранислава Нушића и оставили цвет поред споменика овог великана. Саветник за људска права Покрета „1389“, са делегацијом свакодневног протеста "СТОП НАТО ФАШИЗМУ", је одржала кратку беседу – речима да данашња демократија личи на ону из Нушићевог живота, подсећајући се његовог политичког заробљеништва, као и књижевних дела: „Госпођа министарка“ написаног пре 90 година, драме „Народни посланик“ и драме "Сумњиво лице", написане пре 122 године. Нажалост, и данас народ Србије има владу Нушићевих „Госпођа Министарки“, "народних посланика" и
"сумњивих лица".


Након тога упутили смо се стотину метара даље да се подсетимо историјске борбе српског народа за слободу и државу. Васа Чарапић, чувени Змај од Авале, пре два века био је један од првих који започео причу о устанку против дахија - "Гле, изеде ме пас, закон му његов! ... Не бојте се! Ено пева Чамџија!" рекао је тад храбрећи своје саборце. Милосав Чамџија је баш у том тренутку узјахао турски топ на бедему и запевао на сав глас - Васа Чарапић учествовао је у Кочиној крајини. У рату између Турске и Аустрије -а погинуо 29. новембра 1806. у борби за ослобођење Београда. Као и тада,  данас je нашој власти скупљи живот пса од грађана Србије. Борба, али мирнодопским путем, после 203 године бoрбе против дахија се наставља, у краткој беседи. Делегати настављају свакодневне беседе из демократских историјских лекција о културном богатсву српског народа. До данас je превише крви пало за Државност Србије да би је тако олако поклонили Нато-у . Сутра ће делегати свакодневних протеста „Стоп Нато Фашизму“ положити цвеће у име СЛОБОДЕ ЗА РАДОЈКА ЉУБИЋИЋА, председника УО Покрета 1389, политичког затвореника, у 18 сати на Тргу Републике, код споменика Кнезу Михаилу.


Слика архив Покрета 1389