Обавештења!

У потпуности се ограђујемо од садржаја на интернет порталима www.snp1389.rs, као и www.srpskinacionalisti.com. Ради се о изјавама појединаца који иступају нелегално у име Српског Народног Покрета 1389. Исти немају право да дају изјаве у име Српског Народног Покрета 1389, као и изјаве везане за акције и деловања поменутог покрета.


среда, 29. април 2009.

дан 273.

Данас је одржан 273. дан протеста против евроатланских интеграција и Хашког фашизма према Србима, али је организована и протестна шетња, поводом одлуке да се наша војска пошаље у Грузију на маневре НАТО-a. Под притиском јавности Влада Србије је променила сопствену одлуку, тако да се ова шетња може назвати и победничком! Протест пред око 300 грађана започео је интонирањем химни Србије и Руске Федерације, а затим је прочитана молитва.

Раде Љубичић, предеседник Покрета 1389 са задовољством је истакао да је један од основних захтева протеста одустајање од ућешћа у маневрима, испуњен, али да је то само почетак победа над режимом! Народ је устао против одлуке која је у страху од грађана донета у тајности, али је истина избила на видело и тек тада је режим у страху од грађана променио одлуку! "Каква је то власт која систематски обмањује сопствене грађане", упитао се Љубичић и захвалио свима који су дошли на протест упркос медијској блокади.

Борка Миланков, саветник Покрета 1389 за људска права, рекла је да се широм света организују протести против НАТО-а и затражила подршку од свих слободоумних људи за овај протест и младе људе који се боре против новог евроатланског система који се утерује оружјем и лажима. Она је изразила и очекивање да Влада на првој наредној седници саопшти да је и званично одустала од слања наших војника у Грузију.

Миленко Бодин, предеседник Студеничког круга, позвао је власт да поднесе одговорност за издајничку и наопаку политику, којом систематски угрожава националне интрересе, а сигурно је да су братски односи са Русијом, један од основних интереса Србије! Он је подсетио да се грађани на овом Тргу окупљају већ 273 дана, да сачувају свој образ и своју душу и да свако има дужност да у тешким, па и преломним моментима учествује у борби за истину, слободу и своју отаџбину!

Окупљенима се обратио и Немања, један од вођа нове организације Родољуби, која окупља углавном студенте и која је подржала данашњи скуп. Он је истакао да ће Министарству одбране бити упуићено писмо са неколико питања. "Ко је донео одлуку о учешћу наших војника у Грузији, и зашто је она била прећутана у медијима? У чијем је интересу погоршање односа са Русијом? Да ли желимо да служимо војску у Авганистану и Грузији или у нашој отаџбини, а даће Бог и на Космету?"
По завршетку говора, формирана је протестна колона која се прво упутила до Министарства одбране где је и канцеларија НАТО-а, а касније је колона продужила и до амбасаде Руске Федерације. Испред Министарства одбране прочитано је писмо које је уручено службеницима у министарству у коме се тражи одговорност и оставка министра Шутановца. Ипсред амбасаде Руске Федерације колону грађана дочекало је особље амбасаде, које је продужило радно време да би сачекало грађане. Уз гласне покличе окупљених Русија-Србија, Љубичић је прочитао и уручио Декларацију којом се српски народ ограђује од поступања режима и изказују братски односи и вековно пријатељство два народа. Успешан, победнички протест је након тога завршен!

Свакодневни сабор се наставља, од 17 часова на Тргу Републике!