Обавештења!

У потпуности се ограђујемо од садржаја на интернет порталима www.snp1389.rs, као и www.srpskinacionalisti.com. Ради се о изјавама појединаца који иступају нелегално у име Српског Народног Покрета 1389. Исти немају право да дају изјаве у име Српског Народног Покрета 1389, као и изјаве везане за акције и деловања поменутог покрета.


недеља, 6. септембар 2009.

Дан 403.

Данашњи протест је подсећање на велику битку на Бородинском пољу 1812. где је православна Руска војска поразила европску Наполеонову армију уз велике жртве на обе стране. Исте године се Србија помиње први пут у мировном уговору Русије и Турске - на захтев и инсистирање Русије, Турска је дала аутономију Србији.

Сабрање је молитвено отворио и благословио отац Александар из Руске православне цркве, који је затим надахнуто говорио о уздизању српске државе кроз Православље, рад и опраштање, али не заборављање геноцида који је српски народ претрпео у 20. веку.
Такође је подсетио на улазак руског цара Николаја II Романовог у Први светски рат ради заштите Србије, као и помагање руским емигрантима у Србији након Октобарске револуције.