Обавештења!

У потпуности се ограђујемо од садржаја на интернет порталима www.snp1389.rs, као и www.srpskinacionalisti.com. Ради се о изјавама појединаца који иступају нелегално у име Српског Народног Покрета 1389. Исти немају право да дају изјаве у име Српског Народног Покрета 1389, као и изјаве везане за акције и деловања поменутог покрета.


понедељак, 18. август 2008.

Дан 37.

Учесници протеста због хапшења бившег лидера Републике Српске Радована Караџића окачили су на споменик француско-српског пријатељства на Калемегдану заставу "Стоп ЕУЛЕКС".
Око 200 учесника протеста пре тога се окупило испред Француског културног центра, где је у току изложба посвећена Европској унији.
Након што су окачили заставу, демонстранти су посетили и амбасаду Француске носећи транспарент "ЕУЛЕКС=Окупација", и поручили да Француска треба да испита своје ставове по питању политике према Косову.

"Очеви и деде француских ратника који су заједно са Србима 1918. године ослобађали Европу и који су се изборили да Косово буде део Србије вероватно се стиде данашњег државног руководства своје државе." - рекла је активисткиња Покрета 1389 Марина Ђуришић.
У четвртак 28. августа биће организована шетња до председништава Србије где ће делегација протесног одбора предати бланко оставку за Бориса Тадића - који само треба да је потпише.
Протести због хапшења Радована Караџића, у организацији покрета "1389", одржавају се свакодневно од од 22. јула.

Дан 27.

Учесници народног протеста "Стоп тиранији", који је 17. августа данас одржан 27. пут, посетили су Скупштину Србије и Одбору за безбедност уручили неколико фотографија са протеста против хапшења Караџића одржаног 29. јула. Они су затражили да се утврди ко је наредио пребијање учесника протеста и ко је одговоран за смрт Ранка Панића и да скупштински Одбор за безбедност саслуша министра полиције Ивицу Дачића.Члан Одбора за безбедност Божидар Делић изашао је из Скупштине и обавестио учеснике протеста да је Одбор примио захтеве.
Протесту су присуствовали адвокти Вељко Губерина и Ненад Вукасовић. Адвокат Светозар Вујачић, заступник Радована Караџића, пренео је окупљенима поздрве и подршку ратног лидера босабских Срба. Окупљенима се обратио и Милета Павићевић Чича који је познат по томе што је због српске тробојке избачен са трибина подгоричке Мораче за време европског кошаркашког првенства.
Учесници протеста носили су транспарент "Ранко Панић - 1967-2008".Панић је младић који је претучен на митингу подршке Караџићу, који је дан после митинга затражио лекарску помоћ у Ургентном центру у Београду где је, пошто је констатовано да му је пукло дебело црево, подвргнут хируршкој интервенцији и после друге операције пао у кому, а затим и преминуо 15. августа.