Обавештења!

У потпуности се ограђујемо од садржаја на интернет порталима www.snp1389.rs, као и www.srpskinacionalisti.com. Ради се о изјавама појединаца који иступају нелегално у име Српског Народног Покрета 1389. Исти немају право да дају изјаве у име Српског Народног Покрета 1389, као и изјаве везане за акције и деловања поменутог покрета.


четвртак, 17. септембар 2009.

Дан 414. - Срби са КиМ у Београду

На почетку протеста Раде Љубичић је подсетио да је данас одржан Народно - црквени сабор Срба са КиМ, у Коларчевој задужбини. Сабор, који је организовала Скупштина заједнице општина Косова и Метохије, трајао је два сата, а потом је организована протестна шетња до председништва, тј до њ.в. Бориса Тадића.
Срби са Космета су прозрели Тадићеву дволичну игру - да је декларативно против отцепљења српске покрајине, али да у пракси, на терену, чини све да се отимачина заврши и легализује путем многобројних заједничких споразума и протокола са окупационим властима. Зато су му однели Устав Србије, да га подсете да је Косово и Метохија српска покрајина и петицију са 70.000 потписа у којој се захтева одлазак ЕУлекса. Пошто ће Тадић, највероватније, игнорисати глас Срба са КиМ, они су најавили да ће петицију предати руском председнику Дмитрију Медведеву приликом његове посете.
Да представници Срба са Космета и организатори протеста имају веома сличне ставове, Раде Љубичић је поткрепио читањем прогласа сабора. Из прогласа се може закључити да су косовски Срби схватили да узрок њиховог катастрофалног стања није само шиптарски тероризам и подршка САД и ЕУ том тероризму, већ и власт у Београду која, синхронизовано са њима, ради на укидању преосталих српских институција на Космету.
Закључци Народно-црквеног сабора су следећи:
1. Не пристајемо на прављење граница између Србије и Косова и Метохије. Потписани полицијски протокол између МУП-а Србије и Еулекса има за циљ утврђивање граничне линије између Србије и самопрозване републике Косово.
2. Не пристајемо да будемо понижени грађани другог реда у нашој држави, Србији. По договору о визној либерализацији грађани КиМ неће имато то право тј моћи ће да га остваре једино кроз нелегалне органе у Приштини.
3. Еулекс одваја Србе са Косова и Метохије од Србије и одваја Косово од Србије, циљ му је да створи независну државу Косово. Народно црквени сабор Срба са Ким покреће иницијативу код Уставног суда Србије да се укине одлука њ.в. председника Србије о доласку Еулекса и пониште сви уговори које државне институције потписују са овом нелегалном мисијом.
4. Актуелна власт је дигла руке од Косова и напустила Србе са Косова.
5. Косово је Србија. Варају се они који мисле да могу избећи одговорност пред Богом, судом и историјим због своје политике према Косову.

На крају протеста Раде Љубичић је закључио да је став квислиншке власти да је немогуће да Србија уђе у ЕУ и да задржи Косово и Метохију. Што су дуже издајници на власти и Србија ближа ЕУ, КиМ је све даље од Србије. Извесност да ће бити издани од матице доводи косметске Србе у очајање.