Обавештења!

У потпуности се ограђујемо од садржаја на интернет порталима www.snp1389.rs, као и www.srpskinacionalisti.com. Ради се о изјавама појединаца који иступају нелегално у име Српског Народног Покрета 1389. Исти немају право да дају изјаве у име Српског Народног Покрета 1389, као и изјаве везане за акције и деловања поменутог покрета.


субота, 26. септембар 2009.

Настављамо борбу!

Настављамо одбрану протеста али и БОРБУ ЗА ОСЛОБОЂЕЊЕ ПОЛИТИЧКОГ ЗАРОБЉЕНИКА РАДОЈКA ЉУБИЧИЋA, председника управног одбора Покрета 1389.

Данас, 26.9.2009. подсетили смо се Бранислава Нушића и оставили цвет поред споменика овог великана. Саветник за људска права Покрета „1389“, са делегацијом свакодневног протеста "СТОП НАТО ФАШИЗМУ", је одржала кратку беседу – речима да данашња демократија личи на ону из Нушићевог живота, подсећајући се његовог политичког заробљеништва, као и књижевних дела: „Госпођа министарка“ написаног пре 90 година, драме „Народни посланик“ и драме "Сумњиво лице", написане пре 122 године. Нажалост, и данас народ Србије има владу Нушићевих „Госпођа Министарки“, "народних посланика" и
"сумњивих лица".


Након тога упутили смо се стотину метара даље да се подсетимо историјске борбе српског народа за слободу и државу. Васа Чарапић, чувени Змај од Авале, пре два века био је један од првих који започео причу о устанку против дахија - "Гле, изеде ме пас, закон му његов! ... Не бојте се! Ено пева Чамџија!" рекао је тад храбрећи своје саборце. Милосав Чамџија је баш у том тренутку узјахао турски топ на бедему и запевао на сав глас - Васа Чарапић учествовао је у Кочиној крајини. У рату између Турске и Аустрије -а погинуо 29. новембра 1806. у борби за ослобођење Београда. Као и тада,  данас je нашој власти скупљи живот пса од грађана Србије. Борба, али мирнодопским путем, после 203 године бoрбе против дахија се наставља, у краткој беседи. Делегати настављају свакодневне беседе из демократских историјских лекција о културном богатсву српског народа. До данас je превише крви пало за Државност Србије да би је тако олако поклонили Нато-у . Сутра ће делегати свакодневних протеста „Стоп Нато Фашизму“ положити цвеће у име СЛОБОДЕ ЗА РАДОЈКА ЉУБИЋИЋА, председника УО Покрета 1389, политичког затвореника, у 18 сати на Тргу Републике, код споменика Кнезу Михаилу.


Слика архив Покрета 1389

3 коментара:

  1. "У Новом Саду је приведено 46 навијача углавном због конзумирања алкохола ... . "
    Јадна је држава у којој је ово ударна вест на дневнику у 20:30.

    Власт је очекивала много оѕбиљније нереде, али "на жалост" до тога није дошло.

    Шта је са заточеним Србима у казаматима тзв. државе Косово? Шта је са оних пет несрећника, Тијанићу бедо људска?
    Шта је са искључивањем струје нашем роду на Космету?

    Патриотске организације су на мети, због активног отпора злу.
    Навијачи су на мети због отпора нељудским вредностима које хоће да имплементирају нашем народу. Наши навијачи нису само нарко-дилери и конзументи дроге као у Енглеској , Немачкој, Холандији... . Навијачи су и многи љубитељи спорта из народа који разликују ДОБРО од ЗЛА!
    То је оно што власт боли!
    Не само да их боли, него их и плаши!
    Борба се наставља.
    Иако то сада изгледа далеко и немогуће, бивши човек Борис Тадић губи.
    Логика Истине је неумољива!

    ОдговориИзбриши
  2. Због чега је крива Борка Миланков?
    Да јој можда нису нашли пиштољ или Атомски бомбу у стану?!

    ОдговориИзбриши
  3. Легалним средствима, сви у борбу против режима бившег човека Бориса Тадића.

    ОдговориИзбриши