Обавештења!

У потпуности се ограђујемо од садржаја на интернет порталима www.snp1389.rs, као и www.srpskinacionalisti.com. Ради се о изјавама појединаца који иступају нелегално у име Српског Народног Покрета 1389. Исти немају право да дају изјаве у име Српског Народног Покрета 1389, као и изјаве везане за акције и деловања поменутог покрета.


субота, 12. септембар 2009.

Дан 409.

Раде Љубичић је започео протест честитањем великог православног празника Светог Александра Невског, руског војсковође, државника и светитеља.
Затим је рекао да Покрет 1389 у потпуности подржава "Породичну шетњу" у организацији Двери српских и Српске мреже. Ова акција на цивилизован начин показује традиционалне друштвене, породичне и православне српске вредности и супротставља се дегенерисаним евроунијатским вредностима које се намећу кроз геј параду.
Покрет 1389 покушава да укаже где је извор свих тих појединачних зала која ће се умножавати све док то будемо дозвољавали: окупација Косова и Метохије, окупација Републике Српске, уништавање породице, регионализација, уништавање привреде, терор невладиних организација, закон о информисању, геј парада, бела куга, непоштовање устава, уништавање војске, губитак идентитета, медијски мрак, уништавање школства итд. Извор свега наведеног су ЕУ, НАТО и марионетска власт и њих се морамо ослободити.
Погледајмо само како функционише самопроглашена Република Косово која је под контролом ЕУ и НАТО. Да ли криминал, трговина дрогом, оружјем па чак и људима треба да нам буду узор?

На крају протеста Раде Љубичић је рекао да се захваљује РТС што је преносила конгрес Демократске странке (као некада Комунистичке партије Југославије), али да није морала, јер нас не занимају њихова унутарстраначка питања. Или је можда РТС страначка телевизија?

3 коментара:

  1. Јучерашња шетња од храма Светог Саве до цркве Ружице је био заиста леп догађај, без обзира на облачно и променљиво време.
    Поздрављам акцију и мислим да би акције за очување традиционалних вредности требале чешће да се организују.

    ОдговориИзбриши
  2. Коментар на писмо од 05.09.2009. (402. дан Протеста) 1.
    Поштовани Миодраже,
    Хришћанство је изнад религије.
    Исус Христос јесте Син Божији и Спаситељ света.
    У вези овога, нећу улазити у компромис ни са ким. То наравно не значи да хоћу рат као што би вриснуле жене из "NVO".
    Исламисти, будисти, хиндуисти ... , су слободни да мисле шта желе, да верују у оно што верују, њихов слободан избор поштујем и не пада ми на памет да угрожавам икога због тога.

    Пишеш:"...meni je ipak priblizniji zakljucak svetske zdravstvene organizacije, nego bilo koje religiozne zajednice, da homoseksualizam nije bolest."
    Хомосексуализам јесте и болест и изопаченост.
    Завера или не, како да се то кроз све векове међу људима сматрало настраношћу, а онда се нађоше неки "паметни" лекари да у другој половини 20. века кажу: "у реду то је нормално"?
    Изабрао си опцију која ти је ближа и то је твоја слобода.

    Пишеш: "Medjutim, istina, pogotovo na ovom svetu i gledajuci iz drugacijih uglova, uvek ima vise lica. "
    Истина и на овом и на свим световима има једно Лице. Различити су погледи на Истину. У том смислу постоје исправни и неисправни погледи , али се Истина, пре или касније пројави, онаква каква јесте.
    Најгоре од свега је што у наше време многи и не траже Истину, већ су је поистоветили са интересом.

    Неробовање страстима није искључиво религиозне природе. Узгред, страст је реч старословенског порекла и значи страдање. Постоји страст према коцки , алкохолу, насиљу..., и то се посебно третира и у медицини и социологији, а у циљу сузбијања и лечења људи.

    Пишеш:"Pa i pravoslavni vernici imaju strast prema Bogu (?!- п.с. Владимир). Ti imas strast prema politici, menjanju i kreiranju javnog mnjenja. Neko svoju strast profilise ka osobama suprotnog (ili istog) pola. Ne vidim sta je tu sporno?
    Пре свега овде је дошло до озбиљног бркања два сасвим раличита појма. Наиме, далеко од тога да је љубав једнако страст.
    Стављање у исту раван љубав и веру превославног хришћанина према Богу са нечијом страшћу према особама супротног (или истог) пола је бесмислена и неприхватљива.

    Ако моје интересовање за политику сматраш страшћу, нека ти буде (не знам како си дошао до тог закључка с обзиром да се лично не познајемо). Ово са креирањем јавног мнења ми је посебно интересантно. Радује ме сазнање да је Блог тако добро посећен!

    ОдговориИзбриши
  3. Коментар на писмо од 05.09.2009. (402. дан Протеста) 2.

    Пишеш:"Ali zapamti, da na kraju krajeva, odluka ostaje na svakom pojedinom coveku da odluci kako ce svoj zivot voditi. Po meni, zadatak drzavnih sluzbenika treba biti samo u tome da ne dozvoli ugrozavanje individualnih sloboda (u sta podrazumevam, slobodno ispoljavanje misljenja, religiozne i politicke pripadnosti) i podsticanju slobodnog trzista (naravno, uz kontrolisanje koncentracije kapitala)."

    Слажем се да је сваки човек слободан да изабере како ће живети, али је у том избору одговоран према заједници у којој живи.
    Не ваља то што смо сведоци како се по диктату евроунијата и њихових шефова неке слободе шире, а неке сужавају, а у циљу разбијања традиционалних вредности и државе.
    Заверу против Срба и Србије не може ни најглупљи да не види после свега што нам се десило протекле две деценије. То пориче само злонамеран.

    Слободно тржиште је тема за себе и о томе други пут.

    Закон о информисању из '90-их никако није лошији, поготово не гротексно гори, од недавно изгласаног, то опет подвлачим.

    Понављам и да осуђујем сва убиства о којима смо писали , а и многа друга која можда не знамо.
    Морам ипак да нагласим да је Рајко Панић био учесник јавног скупа упереног против режима када је добио смртоносне повреде од полиције.
    Тога ради не разумем: ..."Pominjanje Rajka Panica ovde je degutantno. Ta osoba nije bila javna licnost. To bi bilo isto kao kada bih ja sada izjavio da je Milosevicev rezim sa namerom ubio bas tog 18-godisnjek ucenika Branislava Milinovica na protestima opozicije 9-og marta 1991-e godine. "
    Обе смрти су трагедије и резултат злочина постојећих режима.
    Убиство Рајка Панића за тебе очигледно има мању димензију зато што није био јавна личност. Са овим не могу да се сложим.

    Уосталом, министар полиције у влади је данас Ивица Дачић. Сва поменута убиства су и даље нерасветљена, као и убиство Милана Пантића, новинара "Вечерњих новости" које се одиграло 11.06.2001.

    Мислим да се данас у власти саставило оно најгоре из бивше опозиције и бивше Милошевићеве власти. Ово, уз слугерањску Тадићеву политику према Западу ми је довољно да видим шта је између два зла - горе.

    Даље, ко каже да Србију не занима економски напредак? Наравно да нас занима, и то подједнако као и територијални интегритет и очување традиционалних вредности које сам поменуо.

    У Русији се за Путина гласа зато што су сами Руси прозрели подмуклу политику Запада према држави и народу.

    Толико сада,
    Поздрав.

    ОдговориИзбриши