Обавештења!

У потпуности се ограђујемо од садржаја на интернет порталима www.snp1389.rs, као и www.srpskinacionalisti.com. Ради се о изјавама појединаца који иступају нелегално у име Српског Народног Покрета 1389. Исти немају право да дају изјаве у име Српског Народног Покрета 1389, као и изјаве везане за акције и деловања поменутог покрета.


недеља, 31. август 2008.

Дан 41.

Неколко стотина демонстраната прошетало је улицама Београда 41. дана антирежимског протеста "Стоп тиранији". Демонстранти су се као и предходних дана у 17 сати окупили на Тргу Републике да би затим улицама Македонском, Дечанском, Булеваром Краља Александра и Таковском прошетали до зграде РТС.
Делегација протеста поклонила је запосленима у РТС флашу гаса како би допунили медијски фењер који им је поклоњен 2. августа. Тада су демонстранти уредништво РТС даривали фењером како би скренули пажњу да јавни сервис не извештава о протестима због хапшења Радована Караџића после чега је камера РТС двадесетак дана редовно пратила протест. Како последњих дана РТС није пратио протесте организатори протеста закључили су да је у фењеру нестало гаса. Осим гаса у РТС је однет и плакат са логом РТС на ком је прецртана реч европски у слогану "Јавни сервис европске Србије".
- "РТС би требао да буде само јавни сервис Србије јер добар део земље се противи евроатлантским интеграцијама. Убацујући реч европски у свој слоган РТС врши кампању за евроатлантске интеграције а то јавни сервис не би требао да чини" - објаснио је Радојко Љубичић, председник Покрета 1389.
Делегацију је љубазно примио преставник службе за опште послове РТС Бошко Марковић и преузео поклоне.
Окупљенима су се обратили и новинар Правде Владимир Ђукановић и асистен на Приштинском Универзитету Борис Брадина. Брадина је одржао предавање о демократији и објаснио зашто се системи који постоје у ЕУ и САД не могу сматрати демократијама.
-"Демократија значи владавину воље народа али у друштвима попут САД или ЕУ она је сведена на постовање процедура. Процедурална демократија представља пуко извршавање закона и процедура ма колко они штетни били за грађане и државу. Једини услов је да су они изабрани вољом већине. Нека вас не лажу да су ЕУ и САД системи где постоји нека права демократија док у остатку света нема демократије. То је лаж." - рекао је између осталог Брадина.
Коментаришући нови транспарент протеста "Презир диктатури" Владимир Ђукановић је објаснио да нема веће диктатуре од оне коју ЕУ спроводи према Србији.

Нема коментара:

Постави коментар